Arkistot

Tulevaisuuden pakkaustrendi

Tämän päivän käyttäytyminen osoittaa, että kustannukset ja elintarvikemääräykset ovat vielä määräävässä asemassa. Kuitenkin tutkimus osoittaa, että kestävän kehityksen vaatimat toimenpiteet tulevat muuttamaan pakkausalaa seuraavan 10 vuoden aikana sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa.

  • Kustannus, jolla on ollut suuri merkitys, tulee menettämään asemaansa seuraavan 10 vuoden aikana.
  • Tänä päivänä korostetaan ”oikean pakkauskoon” merkitystä, se tulee antamaan suunnan käyttää uusiutuvia, kierrätettäviä ja älykkäitä pakkauksia seuraavan 10 vuoden ajan – selkeä kehotus uusille innovaatioille ja yhteistyölle läpi arvoketjun.
  • Pakkausteollisuus uskoo siihen, että kuluttajat tulevat painottamaan kierrätyksen ja ”vihreän” pakkauksen merkitystä ja arvoja seuraavan 10 vuoden aikana – samalla vaatimukset kestävän kehityksen mukaisen materiaalin dokumentaatiosta tulevat nousemaan merkittävästi, esim. vaatimukset elämänkaarianalyyseista.
  • “Oikea pakkauskoko”, johon liittyy pakkauksen muoto/koko, materiaalin- ja pakkausvaurioiden minimointi, ovat tärkeimmät mittarit tällä hetkellä Pohjois-Amerikan ja Euroopan pakkausalalla. Tavoitteissa kriittisin rooli on materiaalivalinnoilla.
  • Vastaajat myöntävät, että tällä hetkellä kustannuksilla on valinnoissa suurin painoarvo (59 %), mutta samalla he ennustavat, että kustannusten merkitys tulee putoamaan merkittävästi seuraavan 10 vuoden aikana (laskee 28 % tämän hetkisestä). Näin ollen kustannus tulee olemaan vähemmän merkittävä tekijä kuin kestävä kehitys (51 %) ja elintarvikemääräykset (37 %).
  • Säännökset tulevat vaikuttamaan enemmän pakkaussuunnitteluun 10 vuoden sisällä.
  • Raaka-ainelähde tulee erittäin tärkeäksi, sen merkitys nousee (20 % -> 40 %) kustannusten tasolle kolmannelle sijalle tärkeysjärjestyksessä 10 vuoden sisällä.
  • Elinkaarianalyysi (52 %) ja pakkauksen kierrätettävyys (46 %) tulevat olemaan 2 tärkeintä valintakriteeriä seuraavan 10 vuoden aikana.
  • Pakkausteollisuus on tänään selkeästi sitä mieltä, että kuluttajat arvostavat mukavuutta (76 %) ja esteettisyyttä (58 %).
  • Seuraavan 10 vuoden aikana vastaajat uskovat dynamiikan muuttuvan täydellisesti. Kuluttajat tulevat muuttamaan käyttäytymistään niin, että he arvostavat kestävän kehityksen mukaisia vaihtoehtoja, ”vihreäksi” todettuja materiaaleja (nousee 23 %), kierrätettävyyttä (nousee 27 %) ja uusiokäyttöä (nousee 13 %).

Lähde “2012 Survey of Future Packaging Trends”-Study of Packaging World Magazine, DuPont etc.

Eltete Kestävä Kehitys

More to explore

Eltete tpm - yksi suomen menestyvimmistä yrityksistä

Eltete – Yksi suomen menestyvimmistä yrityksistä

Meillä on kunnia ilmoittaa, että meidät on valittu Kauppalehden Menestyjät 2021-listalle. Olemme ylpeitä voidessamme ilmoittaa, että Suomen vaikutusvaltaisimman yleisön tavoittava monikanavainen talouslehti,

Erinomainen vaihtoehto puulavoille

Kartonkilavat: erinomainen vaihtoehto puulavoille

  Voidaan helposti sanoa, että kuormalavat liikuttavat maailmaa, koska ne ovat olennainen osa modernia toimitusketjua. Käytämme kuormalavoja varastointiin ja kuljetukseen sekä tuotteiden

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Contact us
Ota yhteyttä
Kontakta oss
Kontakt
Newsletter-Eltete-Finnish

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla uusista kuljetuspakkausideoistamme